Internationale weerredactie van Weer & Radar

Wij houden van het weer
Header image with sun, lightning, snow and raindrops

Weer & Radar heeft een unieke internationale redactie die over de hele wereld is verspreid. Deze bestaat voornamelijk uit journalistiek geschoolde meteorologen, zodat er geen informatie verloren gaat tussen de inschatting van experts en het maken van nieuwsberichten rondom het weer. Serieuze berichtgeving is het paradepaardje van ons redactionele werk. De meteorologische experts van Weer & Radar berichten (365 dagen per jaar of het hele jaar door) over belangrijk nieuws met betrekking tot weer en klimaat.

Redacteur voor Nederland en België

Anita van Voorst

Anita van Voorst

Anita is geboren in de regio Twente te Oost-Nederland en fascineert zich al vanaf haar jonge kinderjaren voor het weer. Na het doormaken van verscheidene extreme weersituaties werd haar interesse alleen maar groter en besloot ze dat het natuurwetenschappelijke profiel op het voortgezet onderwijs daar het beste bij aansloot. Na haar studie op het HBO werkte ze voor meerdere opdrachtgevers en richtte ze zich op het verstrekken van wereldwijde weersinformatie op digitale platforms. Inmiddels is Anita is sinds 2017 werkzaam als meteoroloog in de weerredactie van weer&radar Nederland en België. Naast haar expertise en passie voor het weer, klimaat en wetenschap houdt ze van fotografie, bakken en koken.

Favoriete...

weertype: 25 graden en onweer bestemming: Italië

Constantijn Venema

Constantijn Venema

Constantijn Venema is geboren in Groningen, maar groeide op in het Sauerland en maakte daar in de jaren 80 en 90 nog een paar "echte winters" mee met wekenlange felle koudegolven en veel sneeuw. Na zijn studie in Bonn kwam WetterOnline 2009 op zijn pad. Na twee jaar als product manager werkte Constantijn bijna 7 jaar voor de Duitse weerredactie. Sinds 2017 is hij als country manager verantwoordelijk voor marketing en optimaliseren van de Weer & Radar app in Nederland en België. Daarnaast maakt Constantijn regelmatig redactionele berichten voor Weer & Radar en is bovendien expert voor alle vragen rondom het weer en klimaat.

Favoriete...

weertype: zonnig vriesweer met rijp aan de bomen en een zwarte, gladde ijsvloer.

Jelle Muller

Jelle Muller

Jelle Muller is geboren en opgegroeid in Zwolle. Al op de basisschool was Jelle erg geïnteresseerd in het weer. Net als toen staat hij nu nog altijd als eerste buiten tijdens sneeuwval of bij een mooie, beschaatsbare ijsvloer. Door als stormchaser actief achter stormen en zware onweersbuien aan te gaan, werd zijn interesse voor weer en klimaat in de loop der jaren alleen maar groter. Naast zijn baan als leraar in het basisonderwijs is Jelle nu sinds eind 2019 werkzaam als redacteur en weerreporter voor Weer & Radar Nederland en België.

Favoriete...

weertypes: Een warme zomerdag gevolgd door onweersbuien / Koud en liefst sneeuwrijk winterweer

bestemming: De Nederlandse kust

Henri Swinkels

Henri Swinkels

Henri Swinkels is opgegroeid in het oosten van Noord-Brabant. Al vroeg wist deze sneeuwfanaat dat hij meteorologie wilde gaan studeren. Na een Bachelor aan de Universiteit van Wageningen is hij voor zijn Masterstudie in meteorologie naar het Oostenrijkse Innsbruck verhuisd. Met de opgedane kennis schrijft hij nu met veel plezier over alle weergerelateerde onderwerpen, om zo de meteorologie- interesse bij de lezers aan te wakkeren. Naast zijn passie voor meteorologie is Henri ook een fervent berg- en wintersporter. Ieder moment wordt benut om naar buiten te gaan.

Favoriete...

weertype: een vers pak sneeuw met een zonnetje erbij

bestemming: de Alpen